Recept voor tarwe koekjes

De valentijntapas zijn bij ons inmiddels een traditie op 14 februari. Daar hoort ook altijd een monchou taart in hartvorm bij. Die taart eten we bij de koffie en als toetje :-). Heel veelzijdig!
Het recept voor de monchou taart komt van Smakelijck.nl.

Voor de gelegenheid zette ik mijn zondagsrust opzij en stond op zondag in de keuken (en ontdekte meteen weer waarom ik een zevende werkdag niet fijn meer vind). Helaas had ik geen tarwebiscuits meer in huis voor de bodem van de monchou taart, dus zocht ik een manier om ze zelf te maken. Ik vond een recept en paste het aan. Ze bleken supergoed gelukt, zeker voor herhaling vatbaar.

recept tarwe biscuits

Dit is het recept:

125 gr boter
90 gr bruine basterdsuiker
60 ml melk
225 gr tarwemeel
40 gr zelfrijzend bakmeel

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 gr.

Klop de boter en suiker romig.
Voeg beetje bij beetje de melk toe zodat het opgenomen wordt door het suiker/boter mengsel (maar als dat niet gebeurt is er geen man overboord)
Doe het tarwemeel en het zelfrijzend bakmeel er bij.
Meng het geheel goed door elkaar.
Haal het deeg uit de kom en maak er een rol van. Doe dit in folie (of in bijenwasdoek) en rol het mooi gelijkmatig, druk de uiteinden aan.
Doe de rol in de koelkast.
Een uurtje later kun je de rol er uit halen, folie er om weg halen en er plakjes van snijden.
Leg de plakjes op de bakplaat (op bakpapier of op een siliconenmat) en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Laat ze afkoelen op een rooster.


Het recept is een aangepast recept van Pauline's keuken.


impressie van een paar van de valentijntapas


3 opmerkingen

  1. Ooooooh, ik ruik ze bijna, heerlijk! Toch maar even overslaan ivm gluten, maar... dit mis ik nog steeds... Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Monchoutaart hebben we hier ook altijd bij een verjaardag. Wat een goed idee om zelf koekjes voor de bodem te bakken. Je kunt ook een luxe versie maken: Met bastognekoeken (of de goedkopere versie van de Aldi) ipv tarwebiskwietjes. Dat kregen wij een keer in een restaurant en sindsdien doe ik het thuis ook regelmatig. Verder doe ik gewoon (evt. suikervrije) jam erop. Ik krijg altijd reacties dat de laag erop zo lekker is en wat dat is. Gewoon jam dus.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die tarwekoekjes lijken me verrukkelijk, die ga ik zeker ook een keer maken. Heel binnenkort want ze zien er zo smakelijk uit. Bedankt voor het recept Anita.
    Heel fijne avond,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je meeleest. Reacties zijn welkom!